Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het antwoord op al je chocoladevragen!

Chocolade bewaar je het best bij een temperatuur tussen 15 en 18°C en beschermd tegen direct zonlicht en vocht. We raden af om chocolade in de koelkast te bewaren of in te vriezen. Een constante temperatuur is belangrijk, omdat temperatuurveranderingen een negatieve impact hebben op chocolade.

Op de verpakking kan je een “Tenminste houdbaar tot”-datum vinden. Bij een “Tenminste houdbaar tot”- datum gaat het om de kwaliteit, niet om de voedselveiligheid. Na die datum verliezen de producten meestal geleidelijk aan smaak en textuur.

Dit verschijnsel heet ‘fatblooming’. ‘Fatblooming’ wordt veroorzaakt door een dun laagje vetkristallen op het oppervlak van de praline. De praline verliest hierdoor haar glans en er verschijnt een dun wit laagje. Dit laagje geeft de praline een onaangenaam uitzicht, maar mag niet verward worden met schimmel. De oorzaak van ‘fatblooming’ is de herkristallisatie van vet en/of de stijging van vette vulling naar het oppervlak van de chocolade. ‘Fatblooming’ komt minder snel voor wanneer je de pralines bij een constante temperatuur bewaart.

Alcohol wordt gebruikt als bewaarmiddel of ingrediënt bij onze pralines zoals bij Tonnetje, Advocaatflesjes, Merveilleux, Hartjes rood, Figue,…
We bieden ook verschillende alcoholvrije pralines aan zoals Diane Bresil, Poney, Buchette, Hartjes gespoten,…

Hoewel veel van onze pralines gemaakt worden zonder tarwe-ingrediënten, kunnen alle producten sporen van gluten bevatten.

Du Barry gebruikt geen palmolie in zijn pralines.

Neen. Veel van onze pralines bevatten noten, melk of soja-ingrediënten, en verschillende van onze producten kunnen sporen bevatten van deze en andere vaak allergene ingrediënten zoals eieren, sesam, gluten en pindanoten.

Nee. Onze chocolade en onze vullingen kunnen melk, boter en/of eieren bevatten en zijn dus niet veganistisch.

Ja. Onze pralines bevatten geen dierlijke vetten en zijn dus vegetarisch.

Neen. Hoewel onze pralines geen dierlijke vetten bevatten, hebben ze geen halalcertificaat.

Om veiligheids- en hygiënische redenen, is het niet mogelijk om onze ateliers te bezoeken.