Over ons

Over ons

Over
Du Barry

De Belgische pralines zijn wereldberoemd, hun chocolatiers genieten in het buitenland wereldfaam. Eén van deze is du Barry, immers du Barry verdient de faam die zij met hun pralines hebben verworven. Een faam die berust op hoogstaande kwaliteit en lange houdbaarheid, alhoewel bij “du Barry” noch bewaarmiddelen, noch kunstmatige kleurstoffen worden gebruikt. Door de creatieve inbreng van de gespecialiseerde vakmensen van Chocolaterie du Barry werden eigen modellen ontworpen met originele smaakcombinaties. Inmiddels is het assortiment pralines uitgegroeid tot ruim 187 soorten, geleverd in melk, puur of witte chocolade. Daarnaast produceert Chocolaterie du Barry verscheidene soorten chocolade artikelen, waarvan sommige afhankelijk zijn van het seizoen. Overtuig u zelf van de uitzonderlijke en verrukkelijke kwaliteit. Proef de verfijnde smaak van de pralines, verwerkt sinds 1983 met pure couverture op basis van enkel en alleen zuivere cacaoboter. Het begon als een passie…. en het werd een synoniem voor kwaliteitspralines.

1983 – 1990

Ons bedrijf kent haar ontstaan in 1983 wanneer Wim Van Wiele zijn chocolade-zaak opstart (na overname chocolaterie Marc) in een atelier in de Asterdreef te Sint-Amandsberg.

Wij zijn werkzaam onder de naam du Barry sinds 1985. De chocolaterie is sindsdien genoemd naar “Madame du Barry”, een beroemde maîtresse van Lodewijk XV van Frankrijk. Zij was het die voor het eerst vloeibare chocolade in België invoerde.

Al snel bleek de atelier in Sint-Amandsberg te klein en verhuisde Wim naar de Groenstraat in Oostakker, waar tot op vandaag de atelier gevestigd is.

1990-1999

In 1991 kocht du Barry het product van chocolaterie Jeanine over. Dit product, onze advokaatflesjes, worden tot op de dag van vandaag nog steeds gemaakt met onze zelf gemaakte advokaat. Ook de vorm en productietechniek van dit product maken dit nog steeds een exclusief, uniek en gegeerd product op de markt.

In de jaren daaropvolgend kende onze zaak een steeds verdere uitbreiding gaande van het bijbouwen van meer productieoppervlakte tot magazijnen en administratieve ruimtes.

2000-2009

Na de geslaagde uitbreidingen in faciliteiten en productengamma belist du Barry haar producten aan te brengen aan een breder marktsegment. Naast de verkoop van onze producten aan de lokale chocoladewinkel, bakkerij, lokale distributeuren worden onze producten nu ook binnen en buiten Europa verkocht. Zo is het dat ook vandaag het merendeel van onze producten bedoeld is voor export.

2010 – …

Sinds 2012 trad de zoon van Wim, Karel, mee in zijn vaders voetsporen.

Intussen leidt Karel de productieafdeling en draagde hij bij tot nieuwe ontwikkeling van creaties in zowel vorm als smaak.

En nog steeds evolueert du Barry mee met zijn tijd en passen wij de nieuwste revolutionaire productiemethoden zijn die meer tijdbesparend zijn en tegelijkertijd een betere afwerking bieden. Dit alles met behoud van ons meest belangrijke doel: onze klanten een artisanaal Belgisch topproduct aanbieden en dit voor een eerlijke en goede prijs met een onberispelijke service!

Meewerken aan de toekomst…

Aan de basis van onze artisanale producten ligt natuurlijk de cacaoboon.

Gezien aan de basis bij het telen ervan vaak sprake is van armoede bij de mensen werkzaam op de cacaoplantages en de klimaatproblematiek in de vorm van droogtes en ontbossing steeds toeneemt streeft du Barry ernaar om enkel samen te werken met leveranciers die zich, net zoals ons, inzetten voor het verbeteren van de chocolate supply chain.

chocolate-image-04

Wenst u meer informatie?

contacteer ons